středa 9. května 2012

Bezprostřední reakce po požití kuře Vindaloo

Středa, den volna a já si ráno řekl, že spojím snídani s obědem. Najel jsem na Lunchtime a našel kousek restauraci, kde měli docela fajn meníčka. Za 5 min jsem byl u ní a už jsem chtěl vejít dovnitř, jenže v tu chvíli jsem uviděl obří nápis Tandoor - indická restaurace.

Už dlouho mě lákalo jít do podobného podniku, ale nikdy jsem se k tomu pořádně neodvážil. Ale dnes jsem prostě vešel.

Byl jsem hned příjemně usazen na zahrádku, dostal jsem jídelní lístek, objednal pivo a listoval. V řadě indických názvů jsem pořádně nevěděl co bych si objednal až jsem se dostal na list, kde byl velký nápis Vindaloo.

Najednou záblesk Listra a jeho četných hlášek z Červeného trpaslíka. Osobně nevyhledávám pálivá jídla, ale toto si prostě musím dát! A ani 6 papriček mi v tom nezabrání (druhé nejpálivější jídlo mělo pouhé 2 papričky).

Rychle jsem si ještě podíval na Foursquare na tipy a díky @hassmanm jsem si přiobjednal indický chleba a prý bych si měl koupit ještě na zmírnění následků nějaké divně jmenující se pití. Kašlu na to. Máme české pivo. To leckterá bolístka zahojí.. :)

Příprava samotného pokrmu netrvala nikterak dlouze. Odhadem do 10 min a přinesli hezky tři plné mističky. Jedna byla plná rýže, druhá doporučené placky a třetí bylo samotné kuře Vindaloo.
Na první pohled se o moc nelišilo od českého guláše. Pořád jsme měl v paměti, že na menu bylo 6 papriček a tak jsem si pro jistotu naložil jen opatrně s rýží.

Celou nedočkavostí jsem musel lehce olíznout naběračku a prvních pár vteřin nic. Pak najednou vysoký přísun krve do hlavy a silné pálení v puse. No dopr…!

Kašlu na to. Ne, je to už přede mnou a nejsem baba (aspoň ne ta co na mě se zájmem koukala u protějšího stolu). Plynule jsem přešel na to co jsem si naložil a bylo to horší a horší. Více krve, začal jsem slzet, smrkat. Přestal jsem vnímat okolí. Jen já a vindaloo.

Během chvilky u mě stála obsluha a ptala se jestli je vše v pořádku a.. Nedokázal jsem ji vnímat. Za pár minut tu byla zase. To už jsem začal vnímat okolí a dokázal si objednat aspoň další pivo.
Zkoušel jsem několik variací - vindaloo a rýže, vindaloo a placka, vindaloo a placka a pivo, vindaloo a rýže a ještě víc piva. Nic nezabíralo a utrpení dále pokračovalo. Zase jsem se ponořil do světa já a vindaloo. Po požití poloviny pokrmu začali první příznaky odeznívat a celá krev a stres se pomaličku začal přenášet na oblast žaludku.

Vrchol všeho byl, když se na mě přišel podívat i kuchař. Jako WTF? Objednávám další pivo.
No co si budu namlouvat, bylo toho moc. "Naštěstí" se už prvotní příznaky nedostavili a se vším se teď pere chudák žaludek. A že je to boj..

Na závěr jen dodám: "Proklínám tě Listře!" a každý svého štěstí strůjce.


Btw teď když dopisuji tyto řádky, tak se ve mě mísí pocit, že nevím jestli to ve mě vybouchne nahoře nebo dole, ale neodcházím zrovna s pocitem radostné sytosti, což byl první účel mého výletu. Každopádně rád bych poprosil touto cestou kamarády, aby mě za nějaký čas telefonicky zkontrolovali jestli náhodou někde neležím v nějakém, něčem … Už ten stav zase přichází..

4 komentáře:

  1. Mohu poprosit o název restaurace?
    Rád bych si na Listra udělal také svůj názor :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Vindaloo neni vubec potreba delat takhle palive, to si clovek ani nevychutna...pri pohledu na ty obrazky...no je to cele cervene od chilli prasku, to pak neni nic moc.Pokud by mel nekdo zajem nechte mi tu mail...poslu recept na vyborne vindaloo ktere je vyborne vyrazne ale ne ve smyslu palivosti!

    OdpovědětVymazat
  3. I mě jednou kuře Vindaloo malém žaludek vyndalo :D

    OdpovědětVymazat
  4. já doporučuji se krapet před jídlem opít.A pak to jde samo a v klidu.Jen ta řiť druhý den pálí jak uhlík v prd....

    OdpovědětVymazat